Bezoek uit Nederland

28-8-2021:

Begin van deze zomer heeft het bestuur van de stichting eindelijk weer een bezoek gebracht aan het kindcentrum. Door de coronapandemie was het langere tijd moeilijk om Burkina Faso te bezoeken. Daarnaast is het door het toenemende jihadisme in de Sahel-regio ook gevaarlijker geworden om het land te bezoeken. Voor het team in het kindcentrum is het belangrijk dat ze regelmatig iemand vanuit Nederland op bezoek hebben. En voor ons als stichting is het belangrijk om de voortgang van het werk voor de kinderen van dichtbij te monitoren.

De medewerkers en kinderen waren erg enthousiast over het bezoek. Ook voor ons als bestuur was het fijn om de kinderen en het personeel weer te zien en te spreken. Het was dan ook goed om te zien hoe blij de kinderen zijn. Dat ze goed verzorgd worden en elke dag lekker te eten krijgen. En dat er persoonlijke aandacht voor de kinderen is.

Verassend was trouwens om te zien dat de organi­satiestructuur van het kindcentrum steeds beter vorm begint te krijgen. In het centrum zijn de kinderen in groepen verdeeld. De medewerkers werken in twee teams die elkaar afwisselen in de zorg voor de hun toegewezen kinderen. Op deze manier zijn er voor de kinderen weinig wisselingen van verzorgers. De volledige zorg voor de kinderen ligt bij de verzorgers die aan iedere groep zijn toegewezen.

De maaltijden zijn gezamenlijke momenten. Alle kin­deren en verzorgers komen daarvoor samen in de eet­zaal. Het is vertederend om te zien hoe de kinderen van hun bord met rijst (en heerlijke saus) kunnen genieten…

Foto meisje dat eet (Small)