Mais

3-9-2022:

Nu er een waterpomp en een huisje op het terrein staan kunnen die als uitvalbasis dienen voor allerlei nieuwe activiteiten waar de kinderen aan kunnen bijdragen.

Samen met de kinderen is een groot gedeelte van het nieuwe land rondom de waterpomp en het huisje ingezaaid met mais. In de vakantie brengen met name de oudere kinderen hun dag zoveel mogelijk door op het nieuwe terrein. In de ochtend na het ontbijt pakken we met hen de fiets en rijden we richting het maisveld waar een groot deel van de dag doorgebracht wordt met allerlei landbouwactiviteiten. Nu het regenseizoen begonnen is hoeft er geen water meer gepompt te worden, maar groeit het onkruid des te hard. Er blijft dus werk genoeg over voor de kinderen.                                      

Het zal overigens niet bij mais blijven. Rondom het terrein willen we de komende periode allerlei soorten fruitbomen gaan planten. Doel is om 30 papajabomen, 20 bananenbomen, 30 sinaasappelbomen en nog wat andere soorten te planten. In totaal willen we 100 bomen rondom het terrein plaatsten om zo het gebied om te toveren tot een heuse oase. Voor de kinderen genoeg te doen dus de komende tijd.

Photo rapport 12